معرفی
امروز در همه کشورهای جهان، دانشگاه به عنوان تامین کننده اصلی نیروی انسانی، مورد حمایت دولت و به لحاظ مالی وابسته به آن است. اما به دلیل محدودیت های بودجهای و مالی دولت ها، استفاده از پتانسلهای فراوان بخش غیر دولتی نیز در راستای تامین منابع مالی و حمایت از فعالیتهای دانشگاهها، از جمله نکاتی است که به شدت مورد توجه و اقبال نهادهای آموزش عالی است و اثر بخشی فراوانی هم داشته است؛ چرا که به هر حال، بودجههای دولتی و وابسته، عموماً توانایی رفع نیازهای متعدد و روز افزون دانشگاهی را نداردو حتی اگر بودجههای جاری آنها را هم تامین کند، نیازهای توسعه ای آنها را به طور کامل پوشش نخواهد داد. از سوی دیگر جذب کمکها و استفاده از پتانسیل حمایت بخش خصوصی برای توسعه زیر ساختهای علمی دانشگاه ها و .......هم، هیچ گاه بدون چالش نبودهاست ، اطمینان حمایت کنندگان و یاریگران از نحوه هزیته کردن منابع مالی و اعتباری که در اختیار دانشگاهها قرار میدهند، نکته مهمی است که به هر شکل باید حاصل شود تا انگیزه حمایت کنندگان از دست نرود و فرصت پیش آمده نیز هدر نرود.
تجربههای دانشگاههای بزرگ و موفق جهان مانند استنفورد، ییل، برکلی و ....نشان میدهد که برای استفاده از فرصتهای مالی و مدیریتی بخشهای غیر دولتی و جهت دهی این امکانات در راستای توسعه فضاهای آموزشی و ارتقای علمی دانشگاهها و نیز بهبود فرآیند جذب هزینه کردن این منابع و امکانات ، تاسیس بنیادهای حمایت کننده بهتریت راه حل است، چرا که از یک سو این بنیادها، بدون وابستگی به دولتها، صرفا در راه توسعه و تعای دانشگاه گام برمی دارند و از سوی دیگر، از آنجا که هسته اصلی آنها را دوستداران، مدیران و حامیان تشکیل میدهند، با نیازهای دانشگاه آشنایی نزدیک دارند و امکانات در اختیار را ، به نحو صحیح به مصرف می رسانندو یاریگران را نیز به اطمینان لازم در این خصوص میرسانند.
این تجربه مهم، جمعی از مدیران و فارغ التحصیلان موفق دانشکده فنی را بر آن داشت تا پس از چند سال پیگیری و بررسی، در سال 1385 بنیاد حامیان دانشکده فنی را با هدف جهت دهی امکانات و منابع حاصل از دریافت کمکهای یاریگران را، متناسب با نیازهای توسعه ای و ضروتهای مهمی مثل کمک به دانشجویان مستعد کم بضاعت و ..... هدایت نماید و در عینحال، خود مجرایی مطمئن باشد برای جذب و جلب کمک های دوستداران و یاریگران دانشکده فنی ... باشد که این نهال، با یاری و کمک همه علاقمندان دانشکده فنی، به خصوص فارغ التحصیلان بی شمار و موفق آن، پا بگیرد و بر مهد مهندسی کشور سایه افکند.
اهداف
بنیاد بر اساس اساسنامه خود، تحقق اهداف زیر را دنبال میکند:
- کمک به ارتقاء، گسترش و روزآمد سازی امکانات، نجهیزات و فضا های آموزشی دانشکده فنی
- اعطای قرض الحسنه، بورس و جوایز تحصیلی به دانشجویان مستعد، کوشا و واجد شرایط دانشکده فنی
- کمک به تامین امکانات لازم برای جذب استادان برجسته در دانشکده
- ارایه مشاوره به دانشکده فنی
- کمک به گسترش و توسعه فعالیت های علمی و پژوهشی دانشکده فنی و هر اقدامی دیگر که در جهت تحقق اهداف فوق باشد.